Mix and match: jurkjes en vesten

Wanneer het buiten wat frisser wordt merk je dat vaak ook binnenshuis of op kantoor. Een jurkje die je in de herfst of de lente prima zonder vest aan kunt is in de winter bijvoorbeeld ineens een tikkeltje te fris. Het niet dragen van deze jurk is (natuurlijk!) geen optie, maar wees niet getreurd: je kunt je lievelingsjurkje alsnog dragen op wat koudere dagen. Combineer het jurkje gewoon met een vest! Zo heb je een totaal andere look en blijf je lekker warm: win-win-situatie dus.

Jurkjes met lange vesten

Het lekkerste en het meest comfortabel in de winter is een midi-jurkje van een fijne stof met een lang wollig vest. Draag je bijvoorbeeld een little black dress of een vintage jurkje? Dan kun je kiezen voor een lekker zittend vest dat dezelfde lengte heeft als je jurkje. Midi-jurkjes hebben de perfecte lengte hiervoor. Draag er een dikke panty of een mooie maillot onder een jurkje en combineer de look met een paar comfortabele en warme laarzen. Een korter jurkje boven de knie is overigens ook passend om te dragen met een langer vest. Combineer deze met overknee laarzen voor een extra vrouwelijke touch.

Jurkjes met korte vesten

Natuurlijk kun je jurkjes ook goed combineren met kortere vesten: van vesten op onderrug lengte tot aan bolero’s. Een maxi-jurk is bijvoorbeeld heel goed te matchen met een kort spijkervestje of -jasje of met een classy bolero in een donkere warme kleur. Ook zijn andere lengtes jurkjes een fijne combinatie met korte vesten. Een vintage jurk is bijvoorbeeld erg fraai met een kort vintage vestje en ook een feestjurk kan worden afgemaakt met een vest van deze lengte. Probeer een beetje met warme kleurencombinaties te spelen en laat het vestje vooral een andere kleur dan het jurkje zijn. Denk hierbij aan mosterdgeel met olijfgroen, bordeauxrood met donkerpaars of okergeel met grijs.

Vorige

Jurken voor kantoor: zomereditie

Friday 03 November 2017 om 16:18
Volgende

Ga voor de rock & roll look

Friday 03 November 2017 om 16:28

OnzeInstagram

@onlinejurken

Ontvang denieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte over één van de belangrijkste items in je kledingkast: de jurk. De nieuwste trends komen voorbij maar ook onze favoriete jurken delen we graag met je.