Vintage jurken

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} van {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Er zijn geen producten gevonden.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} van {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Het is niet alleen goed en duurzaam om kleding een tweede leven te geven, je kunt ‘oude’ items ook nog eens heel goed combineren met nieuwe items om zo een hippe look te creëeren. Wist je dat er vandaag de dag veel vintage shops zijn waar ze kleding eerst wassen, stomen en volledig verkoopklaar (als nieuw!) maken?

Voordelen vintage jurk

Het grootste voordeel aan vintage jurken is dat ze over het algemeen een uniek item zijn. Wanneer je een vintage feestjurk of een vintage avondjurk uit de jaren 70 of jaren 80 kiest is de kans groot dat je een van de enige bent die de jurk draagt. Dat is een keer wat anders dan op een feestje komen en een andere dame tegenkomen met exact dezelfde little black dress. Een vintage jurk is dus een origineel en tijdloos item waarmee je absoluut de show zult stelen. Een ander voordeel aan een vintage jurk is het duurzame karakter. Juist in deze consumptiemaatschappij is het een fijn idee dat je kunt bijdragen aan het recyclen van spullen en kleding. Waarom zou je nieuwe jurken moeten kopen terwijl er nog zoveel parels van eerdere jaren op je liggen te wachten? Wanneer je de vintage jurk in een goede vintage shop koopt weet je zeker dat het item gewassen en gestoomd is.

Variëren met een vintage jurk

Ook met vintage jurken kun je oneindig variëren. Er zijn tientallen verschillende soorten, maten, kleuren en vormen te verkrijgen. Heb je een bruiloft of een belangrijk evenement? Kies dan voor een mooie avondjurk of feestjurk. Er zijn genoeg vintage jurken met pailetten en glitters die rechtstreeks uit de jaren 80 komen en die wachten op een comeback! Natuurlijk kun je ook kiezen voor een meer sexy variant in de vorm van een little black dress, cocktailjurk of midi jurk. Net als andere jurken kun je spelen en combineren met kleur. Ga voor een kleurrijke vintage jurk bij een bruiloft, een verjaardag of een avond uit en kies voor basic en zwart wanneer je een meer formele gelegenheid of feest hebt. Combineer bijvoorbeeld een mooi jaren 60 model met een dito kapsel, een felrode lippenstift, vintage hakken en een goede clutch. Een snufje rock en roll kan soms wonderen doen!

OnzeInstagram

@onlinejurken

Ontvang denieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte over één van de belangrijkste items in je kledingkast: de jurk. De nieuwste trends komen voorbij maar ook onze favoriete jurken delen we graag met je.