Tips bij het dragen van jurken

Wij hebben op alle vragen rondom jurken (bijna) altijd een duidelijk antwoord voor je klaar. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen wanneer je een prangende vraag hebt. We hebben de meest gestelde vragen mét antwoord hieronder al voor je op een rij gezet. Je vindt er ook meteen een aantal handige tips omtrent het aanschaffen, dragen en combineren van de leukste jurkjes.

“Ik heb een appelvormig lichaam, welke jurkjes kan ik hierbij het beste dragen?”

Een appelfiguur kenmerkt zich door lange en slanke benen, smalle heupen, grote borsten en brede schouders en een buikje. Vrouwen met een appelfiguur hebben weinig taille, maar gelukkig kun je daar een beetje mee spelen bij het uitkiezen van een jurkje. Kies voor een midi-jurk die niet te strak is rond je buik. Je hebt slanke benen die gezien mogen worden, dus een dergelijk jurkje kan heel goed boven de knie vallen. Jurkjes met een V-hals doen het ook heel goed bij vrouwen met een appelvormig lichaam: de V-hals ‘breekt’ je bovenlijf waardoor je optisch gezien langer lijkt.

“Waarmee combineer ik een little black dress?”

Een little black dress is goed te combineren met een paar pittige high heels, stoere enkellaarsjes of lieflijke ballerina’s. Op frisse avonden kun je ook nog kiezen voor een lang, wollig vest of voor een net colbert. Het is maar net wat voor een gelegenheid je hebt: bij een barbecue met vrienden kan dat vest prima terwijl een feestje van werk eerder vraagt om een colbert. Maak je look af met een zwarte clutch.

“Wat moet ik aan bij een bruiloft?”

De belangrijkste tip bij een bruiloft is: draag geen wit. Wit is de kleur voor de bruid! Voor de rest is het verstandig om te kijken of er een dresscode is. Zo nee, kies dan voor een net jurkje van bijvoorbeeld chiffron, zijde of kant. Maak het niet te dol: kies voor fijne maar basic kleuren zoals zalmroze of donkerblauw. Kies je voor een jurkje met blote benen? Zorg er dan voor dat je een mooie huidskleurige panty aan hebt. Langere feestjurken zijn ook uitermate geschikt voor een bruiloft.

“Móet je hakken dragen onder een jurk?”

Nee, niks moet. Wel vinden veel vrouwen het fijner om er met behulp van hakken langer en zo slanker uit te kunnen zien. Het staat vrouwelijk en mooi, maar wanneer je niet goed op hakken kunt lopen is een schoen zonder hakje onder een jurk ook prima.

“Ik heb een sollicitatiegesprek, wat voor een jurkje kan ik aan?”

Kies bij een sollicatiegesprek voor een nette midi-jurk zonder een te groot decolleté, het gaat uiteindelijk natuurlijk om wie jij bent als persoon. Combineer bijvoorbeeld een mooie kanten jurk met een net zwart jasje en zwarte laarzen. De sleutelwoorden bij solliciteren zijn: klassiek en netjes.

“Wanneer scoor ik de meest voordelige jurken?”

De vakantietijd is de perfecte tijd om voordelige jurkjes te kopen. In de zomervakantie moeten alle zomerjurken plaats maken voor herfstkleding en winterjurken. In het voorjaar zie je dat de winterkleding juist allemaal afgeprijsd is.

“Hoe kleed ik me ‘slank’ door middel van een jurkje?”

Het is per lichaam verschillend hoe je je slank kunt kleden. Wel zijn er een aantal tips die voor iedere vrouw gelden: hakken maken je langer en laten je daardoor slanker lijken. Verticale strepen op een jurkje kunnen op deze manier ook hun werk doen. Heb je blote benen onder een jurkje? Draag dan nudekleurige schoenen onder je jurk: ook deze kleur laat je optisch langer en zo slanker lijken.

OnzeInstagram

@onlinejurken

Ontvang denieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte over één van de belangrijkste items in je kledingkast: de jurk. De nieuwste trends komen voorbij maar ook onze favoriete jurken delen we graag met je.