Interview met Marieke Eyskoot

Portretfoto: Melody Lieftink

Marieke Eyskoot (1977) is sustainable fashion en lifestyle-expert, spreker en presentator. Ze zet stijlvol duurzaam leven op de kaart. Ze is de auteur van 'DIT IS EEN GOEDE GIDS – voor een duurzame lifestyle', waarin je praktische en positieve tips vindt op het gebied van kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd. Daarnaast is ze consultant voor merken, winkels en bedrijven, en medeoprichter van fair fashionbeurs MINT. Ze schreef de eerlijke kledinggids 'Talking Dress' (2012), stond in de Trouw Duurzame 100 en werd door Het Parool genomineerd als Amsterdammer van het Jaar. Voor veel media is ze de go-to-persoon over deze onderwerpen.

Wat is je favoriete outfit?
Een jumpsuit - makkelijk, stylish, kan overdag en 's avonds - altijd goed.

Wanneer kies je voor een voor je favoriete outfit?
Een jumpsuit kan voor mij zowel ontspannen en empowering voelen - ik draag ze naar de supermarkt met sneakers, en om een evenement te presenteren met pumps. En om interviews te doen: ik draag er nu ook een!

Hoeveel schoenen heb je?
Ik heb ongeveer twaalf paar schoenen, waarvan ik er zeven actief gebruik.

Wat is jouw favoriete merk op het gebied van mode? En waarom?
Dat weet ik echt niet, dat is voor mij echt hetzelfde als kiezen voor je lievelingspoes of -kind. Alle merken die in mijn boek 'DIT IS EEN GOEDE GIDS - voor een duurzame lifestyle' staan bijvoorbeeld, en daarnaast vast nog een groot aantal dat ik nog niet ken. Geweldige stijl, gemaakt met respect voor mensen en onze omgeving - dat is mijn favoriet.

Welke kleur is volgens jou helemaal hip in 2017?
Tijdloze kleuren zijn wat mij betreft heel erg van nu, seizoensloos en klassiek, zodat je ze altijd door kan dragen en minder nodig hebt. Ik zou zelf zeker voor marine gaan, warmer dan zwart maar toch chique, en combineert heel goed.

Wat is jouw ultieme styling tip?
Kwaliteit (boven kwantiteit) staat altijd.

 

Vorige

Ken jij Modemuze al?

Friday 03 November 2017 om 16:29
Volgende

Retro jurkjes die niet in jouw kast mogen ontbreken!

Monday 11 May 2020 om 15:22

OnzeInstagram

@onlinejurken

Ontvang denieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte over één van de belangrijkste items in je kledingkast: de jurk. De nieuwste trends komen voorbij maar ook onze favoriete jurken delen we graag met je.