Jurkjes voor een recht figuur

Heb je een recht figuur en ben je op zoek naar het juiste jurkje? Gefeliciteerd, je hebt een van de ‘gemakkelijkste’ figuren om jurkjes te kunnen dragen. Jou staat vrijwel ieder model, hoewel er natuurlijk bepaalde modellen zijn die eruit springen. Toch heb jij ook wel eens problemen met het uitzoeken van het juiste jurkje, omdat sommige jurken juist niet de vrouwelijke boost geven waar je soms naar op zoek bent. Herkenbaar? Lees dan gauw verder voor tips om het juiste jurkje voor jouw figuur te vinden.

Taille creëren

Het belangrijkste aspect waar je op moet letten bij het uitkiezen van een jurkje voor een recht figuur is de taille. Door middel van het creëren van een taille heb je meer vorm bij een recht lichaam: je maakt zelf als het ware een vorm. Kies dus voor een mooi basic midi-jurkje of kanten jurkje die boven je taille strak is en onder je taille wijder uitloopt. Je kunt ook kiezen voor een mooie A-lijn jurk waarbij je je eigen taille (beter zichtbaar) maakt door middel van een riem. Er bestaan tevens jurkjes met een subtiele doch mooie plooiing onder de buste waardoor het lijkt alsof je meer taille hebt.

Grote prints

Wanneer je een recht figuur heb heb je vaak te maken met een smal bovenlichaam. Deze kan je wat voller doen lijken door jurkjes te dragen met grote prints. Kies hierbij voor een midi-jurkje met een mooie taille of een riempje om de taille met bijvoorbeeld grote stippen, een grove bloemenprint of andere grafische print. Vermijd hierbij jurkjes met een (hoge) col, omdat deze je lichaamsvorm over het algemeen niet veel goeds doen.

Jurkjes combineren

Dus: jurkjes met een zandlopervorm, een riempje om de taille of andere modellen die je taille benadrukken zijn een goede keuze voor een recht figuur. Deze combineer je met een paar pittige pumps of juist met mooie hoge laarzen om je lange benen te benadrukken. Vermijd lange vesten van grof gebreide materialen, omdat deze je lichaam nog langer en dus rechter doen laten lijken en kies tevens niet voor een bolero omdat deze het rechte silhouet ook alleen maar versterkt.

Vorige

Tips voor goedkope jurkjes

Friday 03 November 2017 om 16:29
Volgende

Jurkjes voor een peerfiguur

Friday 03 November 2017 om 16:29

OnzeInstagram

@onlinejurken

Ontvang denieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte over één van de belangrijkste items in je kledingkast: de jurk. De nieuwste trends komen voorbij maar ook onze favoriete jurken delen we graag met je.