Jurkjes voor een peerfiguur

Heb je een peervormig figuur en jezelf altijd al afgevraagd wat voor een soort jurkjes er bij jouw lichaam passen? Sta je wel eens in de winkel en heb je geen idee welk model je aan moet proberen omdat je bang bent dat het niet bij je lichaam past? Wanneer je een peerfiguur hebt betekent dit dat je een slank bovenlichaam hebt en brede heupen en billen hebt. Je taille, borsten en schouders zijn smal en juist daarom kan het middengebied een ‘probleemgebied’ zijn voor jou wanneer het om kleden draait. Dat is vanaf nu verleden tijd, omdat je met deze tips de juiste jurkjes voor een peervormig figuur kunt vinden.

Verdoezel heupen

Hoewel veel vrouwen juist dromen van wat bredere heupen kan het zijn dat het voor jou juist vervelend is dat je je moet kleden op basis van je heupen. Probeer met een jurkje in dit geval om je heupen en billen zoveel mogelijk te verbloemen. Dit houdt in dat je de aandacht vooral niet moet leggen op dat deel van je lichaam: vermijd dus drukke prints en felle kleuren in dat gebied. Kies juist voor basic en rustige kleuren jurkjes met een wat langer rokgedeelte, zodat je heupen minder breed lijken.

Wijde jurkjes? Nee!

Bij bredere heupen en grotere billen is het misschien gemakkelijk om te denken dat je je maar moet verstoppen in een vormloze jurk of in een wijde A-lijn jurk, hoe lekker dit soms misschien ook zit. Een vormloze jurk doet namelijk ook de positieve punten van je lichaam geen eer aan en dat is hartstikke zonde! Wanneer je een peervormig lichaam hebt moet je de nadruk juist leggen op mooie avondjurken of midi-jurkjes met een grote halslijn, op je buste of op die prachtige slanke taille! Een A-lijn jurk is overigens wél een goed idee, zolang dit model maar niet te wijd valt.

Verticale elementen

Het toepassen van verticale elementen in je jurkje helpt ontzettend om jezelf langer te doen lijken en op die manier de focus van je heupen af te halen. Denk bijvoorbeeld aan een langere rok bij een jurk: ga niet voor mini-jurken maar juist voor mooie midi-jurken of zelfs maxi-jurken. Ook kun je je lichaam langer laten lijken door het toevoegen van ‘lange’ accessoires zoals langere kettingen, oorbellen en sjaaltjes.

Vorige

Jurkjes voor een recht figuur

Friday 03 November 2017 om 16:29
Volgende

Jurkjes voor een appelfiguur

Friday 03 November 2017 om 16:29

OnzeInstagram

@onlinejurken

Ontvang denieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte over één van de belangrijkste items in je kledingkast: de jurk. De nieuwste trends komen voorbij maar ook onze favoriete jurken delen we graag met je.