Jurkjes voor een appelfiguur

Vind je het lastig om te zien welk jurkje echt bij jouw figuur past? Soms kan het lastig zijn om een geschikt feestjurkje of zomerjurkje uit te zoeken die het beste aansluit bij jouw lichaam. Het is daarom handig om te weten wat voor figuur je hebt. Heb je weinig taille, slanke benen, smalle heupen, maar juist grotere borsten en brede schouders en kom je het snelst aan bij je buik en je borsten? Dan heb je een appelfiguur. Voor ieder figuur zijn er leuke jurkjes te vinden, dus ook wanneer je een appelfiguur hebt. Het is bij een dergelijk figuur handig om op een paar dingen te letten wanneer je een jurkje uitkiest.

Jurkjes met V-hals

Omdat je met een appelfiguur “gezegend” bent met een buikje is het voor veel vrouwen fijner om een jurkje te dragen die wat losser zijn. Vermijd jurkjes die bij de buik te strak zitten om de focus daar niet op te leggen. Wat ook heel goed kan helpen zijn jurkjes met een grote V-hals en een grote ronde hals. Op die manier leg je de nadruk op dat deel van je lichaam en door een V-hals lijk je altijd langer. Kies daarnaast voor jurkjes in donkere kleuren of met hele fijne print om op die manier de aandacht weg te halen van je buikje.

Midi-jurkjes zijn ideaal

Dat buikje is helemaal niet erg wanneer je de juiste jurkjes uitkiest. Je kan met een appelfiguur bijvoorbeeld heel goed midi-jurkjes (of zelfs korter) dragen omdat je met dit figuur beschikt over een paar hele fijne slanke benen! Die benen mogen zeker gezien worden, dus leg de nadruk vooral daarop. Om je lengte alsnog ogenschijnlijk groter te maken kun je kiezen voor een paar nude pumps die je tevens slanker doen lijken. Win-win-situatie toch?

Kleurencombinaties

Wat betreft kleurencombinaties met jurkjes voor appelfiguren zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. De rok van je jurk mag juist een lichte kleur hebben terwijl de top van de jurk liever donkerder is. Op die manier valt je rok (en zo ook je benen) meer op in plaats van dat de nadruk op je bovenlichaam wordt gelegd. Natuurlijk is een little black dress of een mooie donkere vintage jurk ook zeker passend voor dit lichaamstype.

Vorige

Jurkjes voor een peerfiguur

Friday 03 November 2017 om 16:29
Volgende

Festivaljurkjes voor de zomer

Friday 03 November 2017 om 16:29

OnzeInstagram

@onlinejurken

Ontvang denieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte over één van de belangrijkste items in je kledingkast: de jurk. De nieuwste trends komen voorbij maar ook onze favoriete jurken delen we graag met je.