Jurkentrend: stipjes

Er zijn een paar trends die eigenlijk ooit uit de mode raken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan streepjes, het gebruik van denim en aan stipjesprint. Stipjes, groot of klein, zijn bijna ieder jaar weer te zien in diverse collecties van grote winkelketens en ontwerpers. Ook dit jaar zagen we de print weer terug op de catwalk van de New York Fashionweek. Dat is niet zo heel gek: stipjes zijn speels en leuk en kunnen tegelijkertijd ook classy en vrouwelijk zijn. Daarnaast kunnen jurken met stippen zowel in de winter als in de zomer. Kortom: een item dat absoluut niet mag ontbreken in je kledingkast dit seizoen (en het volgende seizoen... En die daarna!)

Feestelijke stippen

Een jurkje met stipjes kan een feestje al heel wat leuker maken! Wat dacht je bijvoorbeeld van een zwarte cocktailjurk met grote witte polkadots? Combineer deze met een mooie panty en met een paar zwarte pumps om je feestelijke look compleet te maken. Iets meer pit? Draag dan rode in plaats van zwarte pumps en maak je look compleet met een classy rode lippenstift. Met een dergelijk avondjurkje creëer je al snel een adembenemende sixties look: naast zwart met witte stippen kun je hierbij ook gaan voor een (donker)rood jurkje met witte stippen. Kies voor een nauwsluitende midi-jurk of juist voor een wijde jurk waarbij je door middel van een witte band om je middel je taille laat benadrukken.

Jurkjes met stippen voor iedere dag

Natuurlijk zijn stipjes niet alleen bedoeld voor een feestelijk evenement: de print is perfect voor iedere dag. Voor een werkdag op kantoor kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zwart midi-jurkje met kleine witte stipjes die je combineert met een blazer of een lang donker vest. Ook kun je gaan voor een mooie vintage jurk met stipjes en een paar nette enkelboots en een panty. Tip: draag een wijder jurkje met kleine witte stipjesprint met een mooi bruin riempje om je middel. Hierbij kun je bruine hoge laarzen dragen of juist kiezen voor een paar bruine loafers of creepers om je totale look net een andere twist te geven.

Grote stippen, kleine stippen

Grote stippen zijn dus leuk voor een feestje en kleine stippen zijn ideaal voor een werkdag, maar je kunt deze twee natuurlijk ook omdraaien. Want waarom zou je geen mooie jurk met grote stippen aan kunnen trekken naar de supermarkt? Het is wel handig om te kijken naar je lichaamsvormen om te weten of kleine of juist grote stippen beter bij je passen. Grote stippen op bepaalde plekken zoals je buik kunnen namelijk voor een vergroot effect zorgen. Heb je bijvoorbeeld een appelfiguur? Kies dan voor een jurk met kleine stipjes of voor een jurk met verschillende groottes stippen waarbij de grootste stippen zich niet op de buik bevinden. Heb je een smal bovenlichaam? Kies dan júist voor grote stippen.

Vorige

Jurkjes dragen met overknee laarzen

Friday 03 November 2017 om 16:29
Volgende

Ken jij Modemuze al?

Friday 03 November 2017 om 16:29

OnzeInstagram

@onlinejurken

Ontvang denieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte over één van de belangrijkste items in je kledingkast: de jurk. De nieuwste trends komen voorbij maar ook onze favoriete jurken delen we graag met je.