Jurken voor kantoor: zomereditie

Lange zomerse dagen zijn heerlijk wanneer je in alle rust kunt genieten van een welverdiende vakantie. Zomerjurkje aan, hoedje op en gáán! Wanneer je echter op kantoor moet vertoeven in het warmste seizoen van het jaar is het een ander verhaal. Wat doe je aan? Mantelpakjes, colberts en coltruien zijn verre van een optie op hete dagen als deze. Toch kun je je alsnog heel classy kleden zonder dat je daarbij weg zult smelten op kantoor. Wat dacht je van een kek jurkje, degelijk en fris?

Kledingprotocol: jurken voor kantoor

Als echte jurkenexperts begrijpen we als geen ander hoe verleidelijk het kan zijn om dat ene luchtige doch sexy jurkje aan te trekken naar je werk op warme zomerdagen. Er is echter een groot verschil tussen kleding dat je draagt in je vrije tijd en kleding dat je draagt op werk. Het is not done om (te) blote jurkjes te dragen op kantoor. Twijfel je over bepaalde jurkjes? Vraag dan of er een kledingprotocol wordt gehanteerd op je werk. In een dergelijk protocol staat vaak precies wat er wel of niet geaccepteerd wordt. Houd het altijd zakelijk en netjes.

Kies voor de juiste jurken voor kantoor

Er zijn een aantal standaard regels omtrent jurken op kantoor. Ga voor een jurk met een lange rok die tot over je knieën valt of juist net op je knieën valt. Wanneer je een zittende baan hebt is het vooral belangrijk om hier op te letten. Niks meer schaamtevol dan een sneak peek van je ondergoed. Let er op dat het jurkje dat je op kantoor draagt geen diep decolleté heeft, zorg bijvoorbeeld voor een hoge hals of een jurkje met een kraagje. Het jurkje op kantoor is helemaal perfect wanneer deze mouwen heeft, zodat je bovenarmen bedekt zijn. Jurken op kantoor combineren Heb je het perfecte jurkje gevonden voor op kantoor? Perfect! Let nog wel even op de print en/of de kleuren. Laat het geheel rustig: zorg voor basic kleuren en niet al te drukke prints. De focus hoeft op kantoor niet per se op jou te liggen, hoe graag je ook wil shinen in je jurkje. Je zal zien dat je een mooi zwart jurkje op kantoor in je vrije tijd ook goed kunt combineren met een paar pumps en een rode lippenstift. Zo vang je twee vliegen in één klap! Is het te warm om een panty te dragen? Geen probleem: panty’s zijn geen must in de zomer. Wanneer je toch twijfelt kun je altijd kiezen voor een lichte, huidskleurige panty.

Vorige

Zo draag je een streepjesjurk

Friday 03 November 2017 om 16:18
Volgende

Mix and match: jurkjes en vesten

Friday 03 November 2017 om 16:18

OnzeInstagram

@onlinejurken

Ontvang denieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte over één van de belangrijkste items in je kledingkast: de jurk. De nieuwste trends komen voorbij maar ook onze favoriete jurken delen we graag met je.