Zo draag je een streepjesjurk

De absolute tijdloze musthave die letterlijk ieder jaar terugkomt: jurkjes met streepjes. Streepjes kunnen vrijwel altijd, of je nou een feestje van je baas hebt of een borrel met vrienden. De trend gaat all the way back naar de vroege Franse mode waarbij Coco Chanel de streepjes te modewereld in bracht. Dit leuke item is er in allerlei vormen, maten en modellen en je komt zo overal tegen. Zelfs de grotere ontwerpers zoals Valentino laten kleurrijke gestreepte jurken op de catwalk zien! Het grote voordeel aan de gestreepte jurk is dat je het item goed kunt combineren met andere leuke stoffen en accessoires. Zo staat een zwart wit streepje heel goed bij denim maar kan je het ook goed combineren met felle kleuren.

De verticale streep

Jurkjes met verticale strepen staan erom bekend dat ze je optisch slanker maken. Daarom is een jurkje met deze print extra gewild tijdens de feestdagen: je kunt lekker wat extra’s snoepen zonder dat je dat meteen ziet! Een jurkje zoals een cocktailjurkje of een midi-jurkje met een horizontale streep draag je met een mooie panty en een paar laarsjes of een paar pumps. Bij een jurkje met een verticale streep kun je een korte bolero of een kort spijkerjasje dragen om jezelf nog langer te laten lijken (en zo dus ook optisch slanker!). Ook staan dergelijke korte jasjes erg trendy bij een streep over de lengte: het item legt de nadruk op je jurkje, wat ook juist de bedoeling is met deze tijdloze print!

De horizontale streep

Uit een onderzoek van de Universiteit van York van een paar jaar geleden met 200 proefpersonen is echter gebleken dat een groot deel van de vrouwen met kleding met een horizontale streep slanker werden bevonden dan diezelfde vrouwen met kleding met een verticale streep! Dit gaat natuurlijk regelrecht tegen alle fashion regels in, maar is wel een goede om in je achterhoofd te houden. Je kunt hier zelf nog een beetje extra mee spelen: draag bijvoorbeeld hakken onder een jurkje met een horizontale streep of kies voor een mooi lang vest dat even lang is als je gestreepte jurkje. Een mooie vintage jurk is goed te combineren met knielaarzen terwijl je een midi-jurkje goed kunt matchen met lage ballerina’s.

Vorige

Mix en match: jurken en schoenen

Friday 03 November 2017 om 16:18
Volgende

Jurken voor kantoor: zomereditie

Friday 03 November 2017 om 16:18

OnzeInstagram

@onlinejurken

Ontvang denieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte over één van de belangrijkste items in je kledingkast: de jurk. De nieuwste trends komen voorbij maar ook onze favoriete jurken delen we graag met je.