Mix en match: jurken en schoenen

Een goede avondjurk of een tof cocktailjurkje kan nog zo prachtig zijn; zonder de juiste schoenen is de hele look net niet. Een mooie schoen maakt je outfit namelijk compleet en kun je met slechts één jurkje meerdere looks maken. Heb je bijvoorbeeld een schitterende little black dress? Die kun je combineren met zowel sexy pumps als stoere witte sneakers. Het is maar net in wat voor een bui je bent, wat je wil uitstralen en wat voor een gelegenheid je hebt. Zo draag je bijvoorbeeld voor een bruiloft andere schoenen onder je jurk dan wanneer je een dagje naar het strand gaat.

Voor iedere gelegenheden een andere combinatie

De sportieve look is de laatste jaren helemaal in. Dit betekent bij jurkjes het volgende: combineer zowel basic cocktailjurkjes als nettere midi-jurken met sportief schoeisel zoals sneakers. Vooral de witte sneaker is niet meer weg te denken uit de garderobe van de vrouw. Deze zomerse schoen past perfect onder ieder soort jurkje. Combineer deze met een mooie zonnebril, een hippe rugzak en een leren jasje en je look is compleet. Draag je jurkjes naar kantoor en weet je niet goed welke schoenen je daarbij moet aantrekken? Kies voor basic en netjes. Dit kunnen pumps zijn in diverse kleuren, maar ook enkellaarsjes of ballerina’s wanneer je liever niet op hakken loopt. Voor een bruiloft geldt hetzelfde: hakschoenen worden gewaardeerd, maar wanneer je het niet ziet zitten om aan het eind van de avond niet meer te kunnen lopen is een sleehak of een ballerina ook goed.

Tips om jurken met schoenen te mixen

Nu je een beetje weet welke schoenen je met welke jurkjes kunt combineren zijn er slechts nog een aantal tips nodig om de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten. Wanneer je voor sportschoenen onder een jurkje gaat moet je altijd letten op de gelegenheid. Het is not done om sneakers bij een bruiloft te dragen. Wat betreft het werk ligt het er aan wat voor werk je doet. Wanneer je een jurk draagt die net over de knie valt is het aan te raden om enkellaarsjes, sandalen, pumps of ballerina’s te dragen. Vermijd knielaarzen, deze staan juist wel weer heel mooi bij jurkjes die net boven de knie vallen. Overknee laarzen zijn misschien wel gedurfd maar geven je uitstraling net wat meer pit. Kies altijd voor schoenen met een hakje wanneer je optisch gezien slanker wil lijken of ga juist voor een schoen in een nude kleur bij blote benen. Deze kleur laat je benen als het ware ‘verlengen’.

Vorige

Mix and match: de perfecte kapsels bij je jurk

Friday 03 November 2017 om 16:18
Volgende

Zo draag je een streepjesjurk

Friday 03 November 2017 om 16:18

OnzeInstagram

@onlinejurken

Ontvang denieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte over één van de belangrijkste items in je kledingkast: de jurk. De nieuwste trends komen voorbij maar ook onze favoriete jurken delen we graag met je.