Ga voor de rock & roll look

In de jaren 50 en daarna ook de jaren 60 was de rock & roll jurk niet weg te denken uit het dagelijkse modebeeld. Omdat er tijdens de Tweede Wereldoorlog geen ruimte was voor prachtige items van kwalitatieve stoffen werd er na de oorlog juist alles aan gedaan om optimaal te kunnen genieten van trendy jurkjes en mooie bewerkingen. Geef ze eens ongelijk! Het toffe aan de trend van toen is dat de vorm van de jurkjes (boven strak en een wijde rok tot over je knieën) door de jaren heen is blijven bestaan. We kunnen wel spreken van een tijdloze trend waarmee je eindeloos kunt combineren! Ga jij ook voor de rock & roll look?

Rock & roll jurkjes met pit

Voor deze look kun je het beste kiezen voor een prachtig item in de vormen van de jaren 50: een strakke top met een mooie wijd uitlopende rok. Wat betreft model kun je kiezen voor een midi jurk variant die net boven je knieën komt. Kies voor een zwart jurkje met grote witte stippen of ga juist voor een felrood exemplaar met een mooie decolleté. Onder de rock & roll jurkjes vallen tevens dergelijke modellen met grote bloemenprint. Combineer deze met een kek leren jasje of juist met een vintage spijkerjack en een paar pittige pumps of sneakers en je look is trendy én fifties!

Little black dresses

Maar ook met andere jurkjes kun je al snel een verfijnde rock & roll look creëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een little black dress met de juiste accessoires, make-up en haardracht? Draag dit jurkje met een lang zwart colbert, een kort leren jasje of een oversized spijkerblouse. Zet de krultang in je haar of steek het losjes op en maak het geheel vast met een rode boerenzakdoek. Draag daarbij een felrode lippenstift, een mooie wing eyeliner en een paar loafers en kunt zo door voor een echte rock & roll chick.

Chique rock & roll

Ben je meer van de classy look en heb je wel zin in wat extra pit maar niet in een compleet rock & roll look? Ga dan voor een mooi en klassiek kanten jurkje die je kunt combineren met een nauwsluitend leren jasje. Hieronder kun je een paar enkelboots of een mooie pump dragen en ook een andere kleur lippenstift dan rood is in deze combinatie prima. Je zult zien dat je nette look net wat meer pit heeft maar dat het geheel vooral niet too much is.

Vorige

Mix and match: jurkjes en vesten

Friday 03 November 2017 om 16:18
Volgende

Gebloemde jurkjes voor iedere vrouw

Friday 03 November 2017 om 16:28

OnzeInstagram

@onlinejurken

Ontvang denieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte over één van de belangrijkste items in je kledingkast: de jurk. De nieuwste trends komen voorbij maar ook onze favoriete jurken delen we graag met je.