Gebloemde jurkjes voor iedere vrouw

Bloemenprint is al tientallen jaren een groot begrip in de modewereld: in de rock & roll tijd was de print niet weg te denken op prachtige floral jurken. Vandaag de dag is deze print nog steeds onmisbaar in de garderobe. Bloemetjesjurken zijn een item waarvan iedere vrouw er minstens één moet hebben. Waarom? Heel simpel: je kunt een gebloemde jurk goed combineren in verschillende look. Het staat vrouwelijk, het staat romantisch en kan zelfs ontzettend stoer staan! Kortom: welke smaak je ook hebt, een gebloemd jurkje past daar altijd bij.

Bloemenprint met een romantische look

Wanneer je lieflijke vintage jurken of midi jurken met een mooie bloemenprint ziet denk je wellicht meteen aan romantiek. Dat kan wel kloppen: bloemetjes, en met name fijn geprinte bloemetjes, hebben iets lieflijks. In combinatie met zachte pastelkleuren, fijne stoffen, een wollig vestje, trendy veterschoenen of een hakje geven gebloemde jurkjes je al gauw een lieve uitstraling. Kies voor een jurkje van een gemiddelde lengte: te kort past niet bij de romantische sfeer die je wilt uitstralen en te lang kan het geheel oubollig maken. Gooi je haar in de vlecht of steek het op en zorg voor basic make-up.

Pittige look met bloemetjes

Toch kunnen bloemetjes ook een stoer randje bieden aan je totale look. In de jaren vijftig gaf de print op jurkjes niet alleen een vrouwelijke touch maar zag het in combinatie met de juiste items er tevens erg stoer uit. Heb je een mooie vintage jurk met bloemetjesprint gescoord? Combineer deze dan met een leren jasje, een paar biker boots, een rode lippenstift en een krul in je haar. Of ga juist voor een (vintage) denim jasje met een paar witte sneakers eronder. Ook rode lippenstift mag in deze look niet ontbreken om het geheel nog net wat op te spicen .

Zomer vs. winter

Veel dames zien bloemetjesprint op jurkjes als iets wat alleen in de zomer kan. Toegegeven: bloemetjes maken het zomerse seizoen nog net wat kleurrijker, maar waarom zou je geen bloemetjesjurken in de winter kunnen dragen? Dergelijke jurkjes zijn júist heel mooi in de winter, zodat je dit grauwe seizoen nog net wat extra kleur kunt geven. Kies voor een winterjurk met bloemenprint van een wat dikkere stof en combineer een wat dunner jurkje met een lekker wollig vest of een trendy sjaaltje! Vermijd felle kleuren in het koude seizoen en ga juist voor warme kleuren en bloemen in diverse vormen en maten.

Vorige

Ga voor de rock & roll look

Friday 03 November 2017 om 16:28
Volgende

Jurken voor kantoor: de wintereditie

Friday 03 November 2017 om 16:28

OnzeInstagram

@onlinejurken

Ontvang denieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte over één van de belangrijkste items in je kledingkast: de jurk. De nieuwste trends komen voorbij maar ook onze favoriete jurken delen we graag met je.