Mix and match: jurken en laarzen

Heb je een te gek jurkje gevonden waarmee je gaat knallen dit seizoen? Ben je verliefd geworden op een prachtige vintage jurk of een mooie feestjurk en weet je niet goed hoe je dit item moet combineren met de juiste schoenen? Een paar fraaie laarzen doen het eigenlijk altijd goed onder jurkjes. Je moet alleen wel weten welke laarzen je bij welke jurk je kunt aantrekken. Ga je voor een hak, wat voor lengte moeten de laarzen hebben en voor welke kleurencombinatie ga je? Je kunt op basis van je figuur en de keuze van het jurkje goed zien wat voor soort laarzen het beste bij jou passen.

Jurkjes en laarzen met of zonder hak

Het grootste voordeel van laarzen met hak onder een mooi jurkje is dat ze je groter en dus ook optisch slanker maken. Wanneer je een appelvormig figuur hebt of wanneer je niet heel erg lang bent is het bijvoorbeeld enorm aan te raden om onder je midi-jurk een paar laarzen met hak aan te trekken. Op die manier komt je lichaam in het jurkje goed uit en zie je er classy uit. Let echter wel op wat je van plan bent die dag: heb je bijvoorbeeld een feestje of een etentje? Dan kunnen hakken prima. Maar ben je van plan om te gaan shoppen of moet je voor werk veel lopen? Dan zijn hakken onder een jurkje wellicht wat minder comfortabel. Kies dan voor een enkellaars of een paar stoere boots onder je midi jurkje! Wil je toch écht aan de hak en moet je veel lopen of staan? Kies dan voor een brede blokhak of voor een sleehak. Wanneer je comfortabel kunt lopen zie je er ook op je best uit.

Kleurencombinaties: jurken en laarzen

Het grote voordeel aan veel laarzen (en andere schoenen) is dat ze vaak te verkrijgen zijn in basic kleuren zoals zwart, grijs en bruin. Dergelijke kleuren kun je goed combineren met verschillende soorten jurkjes. Draag je bijvoorbeeld een little black dress? Kies dan voor een mooie laars in het zwart. Ben je op zoek naar wat pittigers, dan kun je little black dresses altijd combineren met felle kleuren. Zorg in de winter voor warme kleuren in zowel je laarzen als jurkje en ga in de zomer voor opvallend en fel of juist voor basic en rustig.

Jurkjes en hoge laarzen of enkellaarsjes

Of je voor hoge of lage laarzen moet gaan hangt af van je jurkje en van je figuur. Enkellaarsjes kunnen bij ieder soort jurkje heel goed: onder een kanten jurkje staan ze netjes, onder een hipster jurk staan ze trendy en onder een zomerjurk staan ze stoer. Hoge laarzen kunnen over het algemeen ook goed bij verschillende lichaamsvormen. Wanneer je klein bent moet je bijvoorbeeld oppassen met de lengte van je jurk in combinatie met hoge laarzen: draag bijvoorbeeld geen langer jurkje tot over je knie met hoge laarzen, omdat je hierdoor kleiner lijkt. Dan is het mooier om een midi-jurkje te dragen met overknee laarzen of met wat hogere laarzen. Meta

Vorige

Jurken voor kantoor: de wintereditie

Friday 03 November 2017 om 16:28
Volgende

Optisch slanker in een jurkje

Friday 03 November 2017 om 16:29

OnzeInstagram

@onlinejurken

Ontvang denieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte over één van de belangrijkste items in je kledingkast: de jurk. De nieuwste trends komen voorbij maar ook onze favoriete jurken delen we graag met je.