Optisch slanker in een jurkje

Met kleding in het algemeen, en dus ook zeker jurkjes, kun je meer doen dan je denkt. Heeft iemand je wel eens gevraagd of je bent afgevallen terwijl iemand anders de volgende dag beweert dat je wat kilootjes bent aangekomen? Dat kan best wel eens liggen aan de kleding die je die dag draagt. Door sommige jurkjes ga je slanker lijken en andere jurkjes passen niet goed bij je lichaam waardoor je wellicht wat zwaarder lijkt. De meeste vrouwen vinden het toch het fijnst om jurkjes te dragen die afkleden, waardoor je optisch slanker lijkt. Maar hoe kies je daarvoor het juiste jurkje?

Let op de vorm

Het allerbelangrijkste bij het kiezen van een jurkje is dat je op de vorm moet letten. Draag absoluut geen te strakke jurkjes, maar kies ook weer niet voor te wijd om het ‘tent-effect’ tegen te gaan. Let goed op de vorm van je lichaam: heb je een appelvorming lichaam? Kies dan voor een jurkje met een mooie hals, een rok tot (net boven) de knie en een fijne stof dat net iets losser rondom de buik zit, zoals een wat wijdere midi jurk. Heb je echter een peervormig lichaam? Ga dan voor rechte vormen zoals een mooie lange maxi jurk en vermijd extra zakken op de jurk. Wanneer je een jurkje draagt naar de vorm van je lichaam zie je er sowieso al beter uit. Dat is niet zo heel gek, want meestal voel je je dan ook het meest op je gemak.

Kies voor zwart

Het is algemeen bekend dat zwart afkleedt. Ook andere donkere kleuren zoals heel donkerblauw of donkergrijs hebben dit effect. Heb je een feestje? Kies dan voor een mooie lange zwarte feestjurk of ga juist voor sexy en ga voor een little black dress. Wanneer je deze jurkjes combineert met nog meer items in het zwart, zoals een colbertje of een zwart lang vest lijk je nóg slanker! Kom maar op dus met die zwarte jurkjes.

Mix en match met lengtes

Tot slot kun je veel spelen met de lengte van je jurk en lengte in je jurk. Draag bijvoorbeeld een jurk met een strakkestrakkere hoge taille om je onderlichaam langer te laten lijken, want hoe langer je lijkt, des te slanker je lijkt! Combineer je jurkjes met een schoen met een aardige hak om je nog wat groter (en slanker) te laten lijken of ga voor een verticale streep in je jurkje om je zo langer en dunner te laten lijken. Het zijn tips die je gemakkelijk kunt toepassen in je dagelijkse outfit met jurkje maar ook bij een feestelijke look.

Vorige

Mix and match: jurken en laarzen

Friday 03 November 2017 om 16:29
Volgende

Jurkentrend: lente 2017

Friday 03 November 2017 om 16:29

OnzeInstagram

@onlinejurken

Ontvang denieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte over één van de belangrijkste items in je kledingkast: de jurk. De nieuwste trends komen voorbij maar ook onze favoriete jurken delen we graag met je.