Jurkentrend: lente 2017

Het is eindelijk zover: de lente komt er weer aan! Dit fijne seizoen is vooral meer dan welkom zodat de vele jurkjes die in de winter te koud waren weer uit de kast kunnen worden getrokken. De Fashion Weeks in New York en Londen zijn net voorbij, waar we de nieuwe collecties van grote modelabels en ontwerpers langs hebben zien komen. Ook op het gebied van jurkjes voor de lente van 2017 zagen we een aantal te gekke dingen terug. Samengevat: veel kleur, A-lijnen, horizontale streepjes en een jaren 80 revival. Lees hier meer over dé jurkentrends van deze lente.

Hoera voor streepjes!

De streepjesjurk is weer helemaal terug van weggeweest! Het toffe aan dit item en vooral aan de print is dat we eens in de zoveel tijd weer mogen genieten van streepjes. Natuurlijk kun je streepjes altijd wel dragen, de print is meer dan tijdloos te noemen, maar nu heb je weer wat meer keuze in de winkels wat betreft jurkjes. De print is overigens niet alleen trendy in de zwart-wit dunne streepjes print, ook dikke strepen, dikke én dunne strepen en diverse kleuren zien we terug. Een zwart-wit gestreept jurkje is ideaal voor een feestje of een bruiloft terwijl een jurk met gekleurde streepjes niet te missen is voor een stranddagje of een middag shoppen.

Jaren 80 revival

Een andere trend die we terug gaan zien is de jaren 80 revival. Denk hierbij aan sporty tennisjurkjes, heftige kleuren zoals felrood, blauw en magenta en nadruk op de schouders. Een rood midi-jurkje met pofmouwen op de schouders is het dus helemaal deze lente. Combineer deze met een paar (witte) sneakers (wéér een fijne trend!) en een stoere bomberjack of een leren jasje en je look is af. Liever geen rood? Kies dan voor een blauw sportjurkje: blauw is dé kleur van de lente van 2017. Deze is mooi te combineren met denim of met een lang vest.

Wijde jurken

Wat tevens opvalt zijn de wijdere modellen wat betreft jurkjes en alle andere mode. Een prachtige A-lijn jurk mag bijvoorbeeld niet ontbreken in jouw garderobe. Jurkjes die bovenaan strak zijn en steeds wijder uitlopen zijn helemaal hot dit seizoen. In de lente kan je dergelijke jurkjes goed combineren met oversized vesten in luxe stoffen zoals fluweel of suède. Kies voor een mooie blauwe jurk of ga juist voor helemaal zwart, iets wat we ook veel terug zagen op de catwalks in New York en Londen. Het belangrijkste om in je achterhoofd te houden is natuurlijk dat alles mag en alles kan. Draag deze lente vooral de jurkjes die je zelf mooi vindt en waar je je fijn in voelt. Dat is een boodschap die sterk naar voren is gekomen tijdens de huidige Fashion Weeks. Be yourself and own it.

Vorige

Optisch slanker in een jurkje

Friday 03 November 2017 om 16:29
Volgende

Classy in zwart wit jurkjes

Friday 03 November 2017 om 16:29

OnzeInstagram

@onlinejurken

Ontvang denieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte over één van de belangrijkste items in je kledingkast: de jurk. De nieuwste trends komen voorbij maar ook onze favoriete jurken delen we graag met je.