Mix and match: jurkjes met sieraden

Wanneer je een kleurrijke feestjurk of galajurk uitkiest voor een spetterend feest trekt de jurk zonder twijfel al genoeg bekijks. Wanneer je het echter wat rustiger wilt houden en het liever bij een little black dress of een rood cocktailjurkje houdt kun je eens kijken naar de keuze van sieraden en andere accessoires. Met welke sieraden match je een jurkje voor een bruiloft bijvoorbeeld? En welke keuzes maak je wanneer je een meer formeel feestje hebt? Subtiele sieraden zoals een dun zilveren armbandje, een gladde ring of een paar knopjes in je oren kunnen bij elk jurkje en op ieder moment. Wanneer je een feestje of een evenement hebt mag je echter wel meer uitpakken.

Jurkjes met sieraden: formeel

Bij formele feestjes, evenementen en bijeenkomsten zoals vergaderingen, borrels van werk en meetings draag je over het algemeen andere kleding, en zo ook andere jurkjes, dan bij informele gelegenheden. Dan is het ook logisch dat je je sieraden aanpast aan de gelegenheid. Heb je bijvoorbeeld een meeting van werk en zoek je nog een paar passende sieraden bij je kantoorjurk? Parels en subtiele diamantjes op sieraden doen het altijd goed in dergelijke gevallen. Ook kleine ringetjes in je oren, gladde ringen zonder te veel poespas en fijne zilveren armbanden zijn aan te raden. Om je look af te maken kun je je nagels in een lichtroze of ‘nude’ kleur lakken.

Jurkjes met sieraden: informeel

Bij informele gelegenheden kun je uiteraard wat meer ‘losgaan’ met sieraden. Juist wanneer je jurkje basic is kun je uitpakken met je sieraden. Denk hierbij aan grote oorbellen, kleurrijke kettingen, meerdere (gekleurde) ringen en tientallen armbanden. Combineer dit met felgekleurde nagels met glitters. Wanneer je een gekleurde jurk hebt kun je kiezen voor mooie zilveren of, helemaal hip, koperkleurige sieraden. In dat geval gaat het gezegde less is more zeker op. Kies wanneer je een jurk met hoge sluiting hebt bijvoorbeeld dus eerder voor een paar mooie oorbellen en wanneer je een jurk met een groot decolleté hebt juist eerder voor een opvallende ketting.

Vorige

Handige jurkjes voor op vakantie

Friday 03 November 2017 om 16:29
Volgende

Jurkjes met print voor iedere vrouw

Friday 03 November 2017 om 16:29

OnzeInstagram

@onlinejurken

Ontvang denieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte over één van de belangrijkste items in je kledingkast: de jurk. De nieuwste trends komen voorbij maar ook onze favoriete jurken delen we graag met je.