Wintertrends: suède en suèdine jurken

Ben je ook zo’n jurkengek en wil je ook in de koudere seizoenen trendy (maar warme) jurkjes blijven dragen? Dat snappen wij helemaal! Gelukkig zijn er genoeg toffe trends wat betreft jurken voor de winter. Wat dacht je bijvoorbeeld van suède en suèdine? Twee stoffen rechtstreeks uit de jaren 70 die vandaag de dag nog steeds aardig onderschat worden. Toch zijn suède en suèdine ontzettend stijlvol en vrouwelijk. Plus je kunt de stoffen goed combineren met diverse soorten looks én ze zijn ook heel gaaf voor de zomer. Suède kan dus eigenlijk altijd, maar wordt nog veel te weinig gebruikt.

Diverse kleuren

Bij suède en suèdine denk je wellicht vrijwel direct aan de kleur bruin. Dat is niet zo heel gek: deze stof was in deze kleur kenmerkend voor veel hippe items in de jaren 70. Ook nu is deze kleur helemaal hot, maar suède kan ook prima in andere kleuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie little black dress van deze stof? Deze is goed te combineren met een stoer spijkerjasje, een leren jack of een lang colbert. Houd de overige stoffen rustig en basic zodat de nadruk echt op de suède of suèdine ligt. Ook bruin suède zien we graag terug in je kledingkast. Een prachtige bruine suède midi-jurk is misschien gewaagd maar wel heel trendy én origineel. Vind je dat toch te heftig? Kies dan voor een jurk met suède details of voor een suède rok met een zwarte top.

Met tientallen franjes

Wanneer je aan suède of suèdine denkt denk je al gauw aan franjes. Met deze combinatie creëer je natuurlijk al snel een gehele seventies look en hé, daar is helemaal niks mis mee. Vooral bij zomerjurkjes of feestjurken zijn franjes een extra leuk detail. Het fijne is ook dat je verder niet aan heftige accessoires hoeft te denken: de franjes doen wat dat betreft al het werk wel. Combineer deze look met een paar pittige laarzen of juist met boho sandaaltjes. Een haarband of een bloemenkrans in je haar, nude make-up op, een paar felgekleurde armbanden en je jaren zeventig look is ready to go. Deze suède en suèdine jurkjes zijn ideaal voor een zomerse barbecue, een festival of een avond stappen met je vriendinnen.

Vorige

Mix en match: zo match je verschillende kleuren met je jurk

Friday 03 November 2017 om 15:44
Volgende

Mix and match: de perfecte kapsels bij je jurk

Friday 03 November 2017 om 16:18

OnzeInstagram

@onlinejurken

Ontvang denieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte over één van de belangrijkste items in je kledingkast: de jurk. De nieuwste trends komen voorbij maar ook onze favoriete jurken delen we graag met je.