Mix en match: zo match je verschillende kleuren met je jurk

Je hebt het vast wel eens gezien: vrouwen die tijdens het mixen en matchen van hun jurkjes de mist in gaan met verschillende kleuren. Dat is jammer omdat je juist kunt knallen met diverse soorten kleuren in één outfit! Sommige mensen hebben totaal geen aanleg voor het experimenteren met kleurtjes, terwijl anderen binnen no time een gehele look klaar hebben liggen. Kan je wel wat extra hulp gebruiken op dit gebied? We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet, zodat jouw kleurrijke verschijning niet onopvallend blijft!

Kies voor kleur in je jurk!

Hoewel veel vrouwen heel veilig voor zwart gaan is het ook absoluut aan te raden om juist eens uit te pakken met kleur. Natuurlijk, we zijn allemaal gek op die ene little black dress, maar waarom zou je niet eens voor een cocktailjurkje in een andere kleur gaan? Kijk goed naar je persoonlijkheid, de kleur van je huid en haar en je persoonlijke smaak. Kies je juist voor de meer koele kleuren, zoals blauwe tinten of ga je juist voor warme kleuren zoals rood en roze? Bestudeer het kleurenpalet met primaire kleuren goed zodat je precies weet hoe je moet combineren. De primaire kleuren zijn rood, blauw en geel. Hierbij is blauw de absolute koude kleur en rood de absolute warme. Geel hangt er een beetje tussenin.

Matchen maar

Dan komt het volgende: welke kleuren combineer je met elkaar? Zelfs met kleuren mixen bij jurkjes kun je kiezen voor veilig. Zo is een feestjurk of een avondjurk in verschillende tinten blauw bijvoorbeeld erg mooi en klassiek. Deze kun je goed combineren met basic kleuren zoals zwart, wit of grijs. Ben je toch op zoek naar wat pittigers? Probeer dan een jurk met verschillende kleuren. Hoewel veel vrouwen denken dat rood en roze niet bij elkaar passen, zijn deze twee kleuren juist de ideale combinatie voor een geslaagde jurk. Je kunt ook kiezen voor een heftig contrast in het kleurenpalet op je jurk om je totale look nog wat meer spice te geven. Zo zijn paars en geel bijvoorbeeld kleuren die contrasteren en die prima met elkaar kunnen. Vooral in de zomer zijn deze kleuren prachtig bij bijvoorbeeld een zomerjurk of maxi-dress. Ze steken namelijk goed af bij je zongebruinde huid.

Volgende

Wintertrends: suède en suèdine jurken

Friday 03 November 2017 om 16:12

OnzeInstagram

@onlinejurken

Ontvang denieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte over één van de belangrijkste items in je kledingkast: de jurk. De nieuwste trends komen voorbij maar ook onze favoriete jurken delen we graag met je.