Neon jurkjes combineren

Veel mensen zien neon kleuren als kleuren die alleen passend zijn voor feestjes of verkleedpartijen. Niets is minder waar: de kleur is hipper dan ooit en goed te combineren in dagelijkse outfits en bij etentjes en feestelijke evenementen. Jurkjes in neon kleuren zijn weliswaar voor de zomer een beter idee dan voor de winter, hoewel deze felle kleuren je winterse dagen ook een oppepper kunnen geven. Maar hoe combineer je een neon jurkje nou eigenlijk en wat is een absolute no wanneer het gaat om dit soort jurkjes?

Zomerse vibe met neon

Neon is de ideale kleur voor een heerlijke warme zomer. Wanneer je reeds een beetje een kleurtje hebt van de zon lijk je vaak door een neon kleur nóg bruiner! Wat dacht je bijvoorbeeld van een midi-jurkje in neon roze? Combineer deze met rustige accessoires en boho sandaaltjes om een hippielook te creëren. Doe je haar in een vlecht, draag een bloemenkrans op je hoofd en houd je make-up rustig zodat de focus echt op het jurkje ligt. Een neon zomerjurkjein blauw of geel is tevens erg leuk voor een zomerse barbecue, een dagje strand of een avondje stappen. Zolang je de combinatie met accessoires, haardracht en make-up rustig houdt kun je neon zeker rocken!

Pastel met neon

Je zult er misschien niet meteen aan denken om neon met andere - minder felle - kleuren te combineren, maar wist je dat pastel heel goed samen kan met neon? Je zult versteld staan van het feit hoe goed deze twee tinten met elkaar kunnen. Combineer bijvoorbeeld een felroze cocktailjurkje met een pastelroze jasje of vest of kies juist voor accessoires in pastel kleuren. Het drukke en opvallende neon wordt een stuk ‘rustiger’ door het gebruik van pastel. Draag hierbij een denim jasje of een spijkerblouse om het geheel af te maken.

No-go met neon

Omdat neon al snel te schreeuwerig kan overkomen is het verstandig om neon niet met andere neon kleuren te combineren. Draag je bijvoorbeeld een neon blauw jurkje? Combineer deze dan niet met een neon roze jasje of met accessoires in andere neon kleuren. Hoe tof deze kleur ook kan zijn in de zomer, te veel felle kleuren kan een letterlijk oogverblindend plaatje opleveren. Roze en oranje is een mooie kleurencombinatie, maar kies dan voor één neon kleur en één pastel kleur. Zo krijg je de perfecte combinatie!

Vorige

Jurkjes met print voor iedere vrouw

Friday 03 November 2017 om 16:29
Volgende

Tips voor goedkope jurkjes

Friday 03 November 2017 om 16:29

OnzeInstagram

@onlinejurken

Ontvang denieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte over één van de belangrijkste items in je kledingkast: de jurk. De nieuwste trends komen voorbij maar ook onze favoriete jurken delen we graag met je.